Om oss

Woodland Mills grundades 2009 av Neil Bramley och Josh Malcolm för att fylla ett tomrum i skogsbruksbranschen för hög kvalitet till ett överkomligt pris, speciellt riktat till den händige, gör-det-själv-tomtägaren med visioner! I egenskap av mekanikingenjörer och egna skogsägare bosatta på landsbygden i Nordamerika började Neil och Josh bygga egna prototyper till skogsbruksutrustning som reaktion till det svaga utbudet av sådana produkter på marknaden. Det verkade som om allting av god kvalitet var oerhört dyrt och allt till rimliga priser saknade den hållbarhet och hantverksskicklighet som behövs för att tillgodose behoven hos en omdömesgill hantverkare. De insåg att genom innovativ design, kostnadseffektiv tillverkning och direktförsäljning till kunden, varigenom pålägget till mellanhänderna elimineras, så skulle de kunna erbjuda produkter med samma enastående prestanda som betydligt dyrare modeller men i ett prisläge som tilltalar hobbysågaren! Med dessa mål i sikte började Neil och Josh sin strävan att konstruera skogsbruksutrustning av högsta kvalitet och mest prisvärd på marknaden. I egenskap av sågverksentusiaster blev den första produkten som de gav sig i kast med ett portabelt sågverk för skogsägare. Efter många försök och omfattande fälttester frambringades en prototyp som erbjöd den perfekta balansen mellan hållbarhet, portabilitet och precisionssågning. Detta sågverk har utrustats med en slitstark stomme och en tillförlitlig Kohler-motor som gör konstruktionen hållbar och skänker sågverksägaren många års sågglädje.

Josh Malcolm

Josh Malcolm

Josh erhöll sin maskinteknik grad från University of Western Ontario. Efter examen började han på en karriärväg som kombinerade sin passion för teknik med sin starka affärsförmåga som växte upp för att arbeta för sin familjes detaljhandel. Under hans stillestånd, arbetar Josh på sin träbod som en hobbybonde, och det var där att viljan att mala sitt eget timmer på helgerna ledde till en omfattande sökning efter en personlig kvarn. Underlåtenhet att hitta en sådan produkt började han prototypa personliga sågverksdesigner med sin barndomsvän Neil med vilken han växte upp (faktiskt är deras designdagar tillsammans så långt tillbaka som deras äventyr att bygga go-karts vid 10 års ålder år gammal). Duon insett snart att det fanns andra som sinnade fastighetsägare med samma behov och började därför producera små mängder av dessa sågverk att sälja på Craigslist / Kijiji till priser som är mycket billigare än vad som för närvarande finns på marknaden. Det tog inte lång tid för denna sida att tända en engineering firestorm som paret erkände ett behov av väl utformad, rimligt prissatt skogsbruksutrustning idealisk för markägare som dem själva. Med denna vision bildades Woodland Mills partnerskapet. När Josh inte bär sin tekniska hatt eller övervakar detaljhandeln, kan han ofta hittas framför kameran där han stjärner i många av Woodland Mills produktdemonstrationsvideor på företagets webbplats och Woodland Mills YouTube-kanal.

Neil Bramley

Neil Bramley

Neil föddes strax utanför Toronto, Ontario Canada och kommer från en entreprenörsrelaterad familjebakgrund. Hans passion för att skapa och designa sträcker sig tillbaka till sin barndom där Neil och Josh alltid var "frankenstein-ing" hemlagade go-karts. Hans nyfikenhet för att förstå hur sakerna fungerar ledde till att han studerade maskinteknik vid Durham College i Oshawa, Ontario. Det är här där Neil upptäckte att CAD (datorstödd design) var utgångspunkten för design i de flesta branscher och huvudorsaken till att han kom in i arbetskraften som mekanisk designer. Arbetade mestadels för General Motors, ägnade han över 15 år inom fordonsindustrin att designa olika fordonsdelar innan han gick vidare till en projektledare roll. Här började Neil arbeta med olika leverantörer över hela världen och utbilda sig på världens bästa praxis inom tillverkning. Dessa års erfarenhet inom företagets maskinteknik blev en oerhört värdefull tillgång som Neil flyttade in i entreprenörsverksamheten. Kommande full cirkel från sin barndom fann han sig skapa igen, bara den här gången var det med år av värdefull branschkunskap och erfarenhet. Att bo i landet igen, nu på en 24 hektar stor mark med sin fru och två barn, presenterade behovet av vissa delar av skogsutrustning. Det var från dessa behov i sitt eget liv som fastighetsägare, där Neil & Joshs intressen anpassades igen och var deras produktidéer fortsätter att härröra från. Neil ägnar mycket av sin tid på Woodland Mills i samarbete med ingenjörsarbetet för att få dessa produkter till liv för likasinnade fastighetsägare över hela världen.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV!