Om oss

Woodland Mills konstruerar, tillverkar och säljer högkvalitativ och kostnadseffektiv skogsbruksutrustning speciellt för gör-det-självare tomtägare med ambitioner!

Kundrecensioner

Om oss

Woodland Mills grundades 2009 av Neil Bramley och Josh Malcolm för att fylla ett tomrum i skogsbruksbranschen för hög kvalitet till ett överkomligt pris, speciellt riktat till den händige, gör-det-själv-tomtägaren med visioner!

I egenskap av mekanikingenjörer och egna skogsägare bosatta på landsbygden i Nordamerika började Neil och Josh bygga egna prototyper till skogsbruksutrustning som reaktion till det svaga utbudet av sådana produkter på marknaden.Det verkade som om allting av god kvalitet var oerhört dyrt och allt till rimliga priser saknade den hållbarhet och hantverksskicklighet som behövs för att tillgodose behoven hos en omdömesgill hantverkare. De insåg att genom innovativ design, kostnadseffektiv tillverkning och direktförsäljning till kunden, varigenom pålägget till mellanhänderna elimineras, så skulle de kunna erbjuda produkter med samma enastående prestanda som betydligt dyrare modeller men i ett prisläge som tilltalar hobbysågaren! Med dessa mål i sikte började Neil och Josh sin strävan att konstruera skogsbruksutrustning av högsta kvalitet och mest prisvärd på marknaden.

I egenskap av sågverksentusiaster blev den första produkten som de gav sig i kast med ett portabelt sågverk för skogsägare. Efter många försök och omfattande fälttester frambringades en prototyp som erbjöd den perfekta balansen mellan hållbarhet, portabilitet och precisionssågning.Detta sågverk har utrustats med en slitstark stomme och en tillförlitlig Kohler-motor som gör konstruktionen hållbar och skänker sågverksägaren många års sågglädje.

The Quest for Manufacturing Excellence

Nästa hinder var att hitta en samarbetspartner för tillverkning som konsekvent skulle kunna leverera den yppersta kvalitet som svarar mot Woodland Mills krav och till en kostnad som skulle göra det möjligt att erbjuda er dessa produkter till oslagbara priser. Med stöd av sin erfarenhet från att söka inköpskällor till bildelar för en stor nordamerikansk biltillverkare började Neil sin globala jakt på den fullkomliga samarbetspartnern. Efter en omfattande utvärdering av många tänkbara leverantörer valdes en tillverkare i Kina som det bästa alternativet för att uppfylla alla krav, inklusive toppmodern teknik vid tillverkningen, duglig arbetsledning och personal, avancerad sammansättningsteknik och noggrann kvalitetssäkring. För att vi ska kunna tillförsäkra oss om att alla enskilda enheter uppfyller våra höga kvalitetskrav sammansätts produkten helt inom fabriken för inspektion, innan den delvis demonteras inför frakten. När designen hade fastställts och samarbetspartnern kontrakterats inleddes produktionen av Woodland Mills flaggskepp HM126 år 2010.

Sedan lanseringen av HM126 har Woodland Mills fortsatt att konstruera och uppfinna ett stort utbud av skogsprodukter bl a vedflisar, stubbfräsar, terrängsläp, skogsvinschar, sågverkssläp och vedmaskiner. Genom att lyssna på våra mycket kreativa och begåvade kunder har Woodland Mills hela tiden strävat efter att införa förbättringar i våra nuvarande produkter och utvidga vårt utbud för att tillfredsställa era behov.

Helt i enlighet med vår vision har Woodland Mills vuxit och blivit en global marknadsledare genom att erbjuda hemmasågare välkonstruerad och prisvärd skogsbruksutrustning runt om i Nordamerika, Europa, Australien, Nya Zealand, Asien och Afrika. Än i denna dag vidmakthåller vårt ingenjörsteam i Ontario i Kanada strävan att se till att hela utbudet av Woodland Mills skogsbruksutrustning förblir det mest kvalitativa och prisvärda i branschen runt om i världen!

The Difference Maker

Woodland Mills inser att konstruktion av enastående skogsbruksutrustning till häpnadsväckande priser inte räcker. Där Woodland Mills verkligen kan briljera och där vi överträffar konkurrenterna med råge är den fenomenala kundsupport och tekniska rådgivning som vi tillhandahåller alla kunder. Som framgår av våra kunders recensioner gör vi det till vår uppgift att vara med och hjälpa till på alla sätt vi kan under hela kontakten med Woodland Mills – från det tidiga skedet i din produktefterforskning fram till många år efter ditt inköp.

Så oavsett om du är en hobbysågare, om du har några större projekt i tankarna eller om du vill tjäna extra pengar så har vi den rätta skogsbruksutrustningen till dig! Med det största antalet recensioner inom branschen inser du varför så många människor har blivit så nöjda med att ha valt Woodland Mills-skogsbruksutrustning för att ta sig an sina projekt och förverkliga sina drömmar!

Josh Malcolm

Josh Malcolm

Josh avlade examen på mekanikingenjörsutbildningen vid University of Western Ontario. Efter examen inledde han sin yrkesbana som kombinerade passionen för ingenjörsarbete med affärssinnet som han hade skaffat sig när han växte upp och arbetade inom familjens affär. Under lediga stunder gillar Josh att arbeta på sin skogstomt som hobbyfarmare, och det var där som hans dröm om att bearbeta sitt eget timmer under veckosluten ledde till omfattande efterforskningar i jakt på ett eget sågverk. När han inte hittade någon sådan produkt började han bygga en prototyp till ett personligt sågverk tillsammans med sin barndomsvän Neil som han växte upp med. (Faktum är att deras erfarenheter av att konstruera tillsammans går ända tillbaka till äventyren med att bygga go-kart-vagnar vid 10 års ålder.) Duon insåg snart att det fanns andra likasinnade tomtägare med samma behov, och därför började de tillverka ett mindre antal sågverk för försäljning på webbsidorna Craigslist och Kijiji till priser som låg långt under det som då fanns på marknaden. Det tog inte lång tid för detta extraknäck att tända en ingenjörsteknisk löpeld allteftersom paret upptäckte behovet av välkonstruerad, prisvärd skogsbruksutrustning som passar tomtägare som de själva. Med denna vision bildades partnerskapet Woodland Mills.

När Josh inte ägnar sig åt ingenjörskonsten eller övervakar affärsverksamheten återfinns han ofta framför kameran, där han tjänstgör som filmstjärna i många av Woodland Mills demovideoklipp på företagets hemsida och på dess YouTube-kanal.

Neil Bramley

Neil Bramley

Neil föddes utanför Toronto i Ontario i Kanada och kommer från en företagarfamilj. Hans starka intresse för att skapa och konstruera går tillbaka till barndomen där Neil och Josh alltid var i farten med sina Frankensteininspirerade, hemmagjorda go-cartvagnar. Hans nyfikenhet på hur allting fungerar ledde honom till att studera mekanik vid Durham College i Oshawa i Ontario. Det var där Neil upptäckte att CAD (computer aided design) var startpunkten för design inom de flesta branscher och det var den främsta anledningen till att han började sin bana som mekanisk konstruktör. Han arbetade som mest för General Motors där han ägnade 15 år åt att konstruera olika bilkomponenter, innan han gick vidare till rollen som projektledare. Det var där Neil började arbeta med olika leverantörer runt om i världen och fortbilda sig inom området för bästa tillämpningar av global tillverkning.

Dessa erfarenheter av mekanisk konstruktion inom företagsvärlden visade sig vara en värdefull tillgång, när han själv startade företag. Cirkeln från barndomen slöts när han började skapa igen, men denna gång hade han åratal av värdefull industrierfarenhet bakom sig. När han bor på landet igen, nu på en tomt på 24 acres (10 hektar) tillsammans med sin fru och sina två barn, återkom behovet av särskild skogsbruksutrustning. Det var med anledning av dessa önskemål ur tomtägaren synvinkel som Neil och Joshs intressen sammanstrålade igen, och det är därifrån deras produktideer fortsätter att strömma. Neil ägnar mycket av sin tid på Woodland Mills till att arbeta med ingenjörsteamet för att förverkliga sådana produkter till likasinnade tomtägare runt om i världen.